Andre fag

Gåde: Send flere lommepenge

28. oktober 2007 af Malfoy (Slettet)
En studerende ved et engelsk universitet fik sine studier og opholdet finansieret af en rig onkel. Hver måned sendte hen et brev til onklen, og bad om 70 pund. Det var desværre ikke helt nok til at holde trit med udgifterne, så nevøen besluttede at bede om lidt flere penge. Nu vidste han, at onklen var matematikprofessor, så han formulerede forespørgslen som en opgave. Teksten ses nedenfor:

send
+ more
money

Hvor mange penge skulle onklen sende?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

10652 £

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Ja, nemlig:
send
+ more
=money
Man skal så bestemme de tilhørende tal, jeg får det til 10803.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

http://www.math.uah.edu/mathclub/puzzles/answers/money.html

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2007 af danielruhmann (Slettet)

Her er også en dansk løsningsudgave:
http://jaz.dk/opgaver/regnestykker/L001.html

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2007 af Katrine (Slettet)

og hvorfor tildeler man lige præcis bogstaverne de tal?

jeg forstår den ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Fordi det svarer til præcis 9 ciffre

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2007 af Katrine (Slettet)

ja ok nu forstår jeg det.

Er der nogen bestemt måde at udregne det på, eller er det bare trial and error?

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

#5
Det er blot en række overvejelser angående de mulige værdier af rester og summer kombineret med tidligere indhøstet viden i løsningen af opgaven. Det er for langt at gennemgå her. De første skridt man f.eks. kan tage er at se at M er resten ved addition af cifrene på pladsen for tusinder; derfor må M = 1. Så haves

SEND
1ORE
------
1ONEY

Dernæst overvejes de mulige værdier af S afhængigt af en addition af hundredene E og O + en evt. rest fra 10'erne giver rest eller ej. Man finder at S = 9 er eneste mulighed hvilket tvinger O = 0. Og så fremdeles.

Du kan øve dig på denne nemmere opgave: erstat hvert bogstav med et encifret naturligt tal så følgende er opfyldt

4 x ABCDE = EDCBA

Skriv et svar til: Gåde: Send flere lommepenge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.