Matematik
Geometri og vektorer..
28. oktober 2007 af
17153 (Slettet)
En revinklet trekant har sidelængderne 1,x,y.
Trekantens omkreds er 10 og x>y.
Bestem x
Den her opgave har drillet mig i laaang tid, men har ingen ide om hvordan jeg skal tage fat på den..
nogle som vil komme med et hint ?
Trekantens omkreds er 10 og x>y.
Bestem x
Den her opgave har drillet mig i laaang tid, men har ingen ide om hvordan jeg skal tage fat på den..
nogle som vil komme med et hint ?
Svar #1
28. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
Du ved omkredsen af trekanten er 10, heraf fås:
1+x+y=10
Hvis du benytter pythagoras, idet det oplyses, at x>y, hvormed x er hypotenusen, fås:
1^2+y^2=x^2
to ligninger med to ubekendte, løs dette lignings system.
1+x+y=10
Hvis du benytter pythagoras, idet det oplyses, at x>y, hvormed x er hypotenusen, fås:
1^2+y^2=x^2
to ligninger med to ubekendte, løs dette lignings system.
Svar #2
28. oktober 2007 af 17153 (Slettet)
tak for hjælpen ..
hvordan kan du være sikker på at x er hypotenusen? x kan vel godt være større end y selvom de begge to er kateter ..
hvordan kan du være sikker på at x er hypotenusen? x kan vel godt være større end y selvom de begge to er kateter ..
Svar #3
28. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
hvis det skulle være tilfældet, så skulle 1 være hypotenusen, hvoraf 1>x>y, hvorom omkredsen er mindre end 3 og ikke 10...
Skriv et svar til: Geometri og vektorer..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
