Kemi

Mængdeberegninger

28. oktober 2007 af kunst77 (Slettet)
0,236g jern(ll)sulfat-vand (1/7) opløses i demineraliseret vand. Opløsningen gøres sur, hvorefter den fortyndes til 100mL.

a) Beregn den aktuelle koncentration af Fe2+ i den fortyndede opløsning

b)Beregn volumenet af 0,0150M K2Cr2O7, der skal anvendes for at oxidere alle Fe2+ i opløsningen til Fe3+. (forhold mellem Fe2+ og K2Cr2O7 er 6:1)

Brugbart svar (2)

Svar #1
28. oktober 2007 af mathon

M(Fe(II)SO4*7H2O) = 278,05 g/mol, hvoraf 55,847 g/mol er Fe

n(Fe) i 0,236 g Fe(II)SO4*7H2O er: (0,236*g)0,000/(278,05*g)*(1 mol Fe) = 0,000849 mol


c(Fe)_aktuel = (0,000849 mol)/(0,1*L) = 0,00849 mol/L = 0,00849 M


0,000849 mol Fe ækvivalerer (0,000849*mol)/6 mol K2Cr2O7 =
0,000141 mol K2Cr2O7

K2Cr2O7:
n = V*c

V = n/c = (0,000141 mol)/(0,0150 mol/L) = 0,009431 L = 9,431 mL

Svar #2
28. oktober 2007 af kunst77 (Slettet)

tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2009 af kiuwr (Slettet)

Jeg sidder og er i gang med denne opgave, men jeg forstår ikke helt måden opgave c er udregnet på, nogen der evt. kan hjælpe? (: Jeg har fundet en anden side her inde hvor vedkommende får resultatet til 17,3 ml, men kan ikke finde ud af hvilken metode jeg skal bruge,,,


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2011 af CJ3 (Slettet)

Hvorfor står der 0,000 der hvor n(Fe) beregnes??


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.