Matematik

ligning

28. oktober 2007 af Lone_18 (Slettet)
håber der er en som kan hjælpe?

hvis jeg har linien med ligningen y+3x=1.
Hvordan finder jeg så afstanden fra linien til punktet P(5,7)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2007 af mathon

alment:
du har linjen l: ax+by+c=0

afstanden fra linjen l til et vilkårligt punkt Po(xo,yo)
kan beregnes
således:

dist(l,Po(xo,yo)) = |axo+byo+c|/sqr(a^2+b^2)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.