Matematik
Help me, ligninger.. :/
29. oktober 2007 af
r0cksztar (Slettet)
Opgave 3.
Man kan finde ligningen, y=ax+b for en ret linje, hvis man kender to punkter (x_1,y_1)og (x_2,y_2 ) på linjen. Det vil da gælde at
a=(y_2- y_1)/(x_2-x_1 ) Og y=a(x-x_1 )+y_1
En ret linje L1 går gennem punkterne og .
Find linjens ligning. L_1 ?=a?_(1 ) x+b_1
En anden ret linje L2 går gennem punkterne og .
Find linjens ligning. L_2=a_2 x+b_2
Find de to linjers skæringspunkt ved hjælp af de to ligninger. Altså sæt
a_(1 ) x+b_1=a_2 x+b_2
Find x og beregn en y-værdi ved at indsætte i en af ligningerne.
Tegn de to linjer og se om du har fundet det rigtige skæringspunkt.
nogen der er kloge?
Man kan finde ligningen, y=ax+b for en ret linje, hvis man kender to punkter (x_1,y_1)og (x_2,y_2 ) på linjen. Det vil da gælde at
a=(y_2- y_1)/(x_2-x_1 ) Og y=a(x-x_1 )+y_1
En ret linje L1 går gennem punkterne og .
Find linjens ligning. L_1 ?=a?_(1 ) x+b_1
En anden ret linje L2 går gennem punkterne og .
Find linjens ligning. L_2=a_2 x+b_2
Find de to linjers skæringspunkt ved hjælp af de to ligninger. Altså sæt
a_(1 ) x+b_1=a_2 x+b_2
Find x og beregn en y-værdi ved at indsætte i en af ligningerne.
Tegn de to linjer og se om du har fundet det rigtige skæringspunkt.
nogen der er kloge?
Svar #1
29. oktober 2007 af badooo (Slettet)
Tjaa.. hvis du nu skrev punkterne ind, ville det da være en start.. :)
Svar #2
29. oktober 2007 af r0cksztar (Slettet)
Det har jeg gjort, er bare lost i hvordan man finder linjerners forskrifter. Huh
Svar #3
29. oktober 2007 af badooo (Slettet)
Altså jeg må indrømme at jeg ikke kan se dine punkter :s.. men det er også ligemeget.
Du får jo fortalt, hvordan du skal gøre. Du får 2 punkter (x1,y1) og (x2,y2). Du får at vide, at du kan beregne hældningen:
a = (y2-y1)/(x2-x1)
Bagefter kan du bruge et af dine punkter til at finde b i ligningen y=ax+b, da du så kender y, a og x.
Du får jo fortalt, hvordan du skal gøre. Du får 2 punkter (x1,y1) og (x2,y2). Du får at vide, at du kan beregne hældningen:
a = (y2-y1)/(x2-x1)
Bagefter kan du bruge et af dine punkter til at finde b i ligningen y=ax+b, da du så kender y, a og x.
Skriv et svar til: Help me, ligninger.. :/
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
