Matematik
Vektorer.....
31. oktober 2007 af
Lady-Ludvig (Slettet)
hejsa!
håber der er nogen der kan hjælpe mig med den her opgave, for jeg er fuldstændig blank...
1)
Et telt bliver fastholdt af barduner. På figuren ses to af dem.
Trækket i de to barduner er givet ved vektorerne , hvor det oplyses at
vektorer:
|F1|=50N
|F2|=80N
Vinklerne er givet ved:
v1 =18° og v2 = 32°
a) Bestem længden af den resulterende vektor:
R=F1+F2
b) Bestem den resulterende vektors vinkel i forhold til vandret.
håber der er nogen der kan hjælpe mig med den her opgave, for jeg er fuldstændig blank...
1)
Et telt bliver fastholdt af barduner. På figuren ses to af dem.
Trækket i de to barduner er givet ved vektorerne , hvor det oplyses at
vektorer:
|F1|=50N
|F2|=80N
Vinklerne er givet ved:
v1 =18° og v2 = 32°
a) Bestem længden af den resulterende vektor:
R=F1+F2
b) Bestem den resulterende vektors vinkel i forhold til vandret.
Svar #1
02. november 2007 af Eskil (Slettet)
Vi har ikke tegningen til rådighed... Derfor er det ikke let at placere vinklerne v1 og v2! Er vinklerne målt fra jorden og op til bardunens retning? Står bardunerne på hver sin side af teltet eller på samme side?
Hvis bardunerne står på hver sin side og vinklerne måles fra jorden, vil jeg mene den skal regnes som følger:
F1 = -50*(cos(18),sin(18))
F2 = 80*(cos(32),-sin(32))
Nu har jeg placeret F1, så den peger skråt ned i III kvadrant, mens F2 peger ned i IV kvadrant. Derpå findes længden af R = F1 + F2 slet og ret ved udregning. Det er længden af den resulterende vektor.
Nu normeres den resulterende vektor, R, ved at man deler den med sin længde... Dvs. man ser på R/|R|. Da dette er en enhedsvektor (dvs. en vektor med længden 1), kan man enten bruge arccos på x-koordinaten eller arcsin på y-koordinaten, så får man vinklen. Dog skal man tænke på, at cos(v) = cos(-v) og at sin(v) = sin(180-v), så muligvis skal vinklen lige passes til...
Hvis bardunerne står på hver sin side og vinklerne måles fra jorden, vil jeg mene den skal regnes som følger:
F1 = -50*(cos(18),sin(18))
F2 = 80*(cos(32),-sin(32))
Nu har jeg placeret F1, så den peger skråt ned i III kvadrant, mens F2 peger ned i IV kvadrant. Derpå findes længden af R = F1 + F2 slet og ret ved udregning. Det er længden af den resulterende vektor.
Nu normeres den resulterende vektor, R, ved at man deler den med sin længde... Dvs. man ser på R/|R|. Da dette er en enhedsvektor (dvs. en vektor med længden 1), kan man enten bruge arccos på x-koordinaten eller arcsin på y-koordinaten, så får man vinklen. Dog skal man tænke på, at cos(v) = cos(-v) og at sin(v) = sin(180-v), så muligvis skal vinklen lige passes til...
Skriv et svar til: Vektorer.....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
