Matematik
Stamfunktion med Kvardratrod
31. oktober 2007 af
zhandra (Slettet)
Hvordan finder man en stamfunktion til følgende to funktioner:
Kvrod(2x) Og Kvrod(45-3x) ??
Håber der er nogen som vil hjælpe :D
Kvrod(2x) Og Kvrod(45-3x) ??
Håber der er nogen som vil hjælpe :D
Svar #1
31. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det er sammensatte funktioner, hvor den ydre funktion i begge tilfælde er
x |--> x^(1/2)
mens de indre er
x |--> 2x
x |--> -3x+45
Tegnet |--> betyder ``afbilder (over) i''.
Det er sammensatte funktioner, hvor den ydre funktion i begge tilfælde er
x |--> x^(1/2)
mens de indre er
x |--> 2x
x |--> -3x+45
Tegnet |--> betyder ``afbilder (over) i''.
Svar #2
31. oktober 2007 af zhandra (Slettet)
Okaay ...
Men hvordan dælen finder jeg så de stamfunktioner er virkelig på bar bund :(
Men hvordan dælen finder jeg så de stamfunktioner er virkelig på bar bund :(
Svar #3
31. oktober 2007 af Garbokranen (Slettet)
I den første kan du bruge at sqrt(2x) = sqrt(2)*sqrt(x). Så kan du bare sætte sqrt(2) uden for integraltegnet.
I den anden kan du bruge substitution, hvor du sætter t = 45 - 3x
I den anden kan du bruge substitution, hvor du sætter t = 45 - 3x
Skriv et svar til: Stamfunktion med Kvardratrod
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
