Matematik

to ligninger med to ubekendte

31. oktober 2007 af Katrine1912 (Slettet)
Løs for enhver værdi af a følgende ligningssystem

2x-3ay=7
3x-ay=a+2

Hvad gør jeg?

Har fået determinanten til at blive 7a, men hvad gør jeg med den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af mathon

determinanten = 7a

det er da rigtig nok

brug Cramers regel

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2007 af mathon

Cramers regel

se
http://peecee.dk/index.php?id=72382

Svar #3
31. oktober 2007 af Katrine1912 (Slettet)

Ja, men så skal jeg finde mit a ud fra nævneren ikke?
Så bliver det nul! Hvad gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2007 af mathon

beregning

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=75950

Svar #5
31. oktober 2007 af Katrine1912 (Slettet)

Men så er ligningssystemet jo stadig ikke løst, er det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2007 af mathon

...først når du kender værdien af a, kan du finde en absolut talværdi...

Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.