Matematik
Andengradspolynomiet
01. november 2007 af
Mr. Zero (Slettet)
”Beregn toppunkt og skæring med x-aksen”
Hvordan kan jeg beregne skæring med x-aksen?
f(x) = 2x^2+3x-4
Hvordan kan jeg beregne skæring med x-aksen?
f(x) = 2x^2+3x-4
Svar #1
01. november 2007 af M_Malling (Slettet)
Der skal du bare løse den som en andengradsligning, de x-værdier du får giver skæringspunkterne med x-aksen, det er også kaldet lingningens rødder.
Svar #3
01. november 2007 af Sherwood (Slettet)
Hvis du også skal beregne toppunktet:
f'(x)=4x+3
f'(x)=0
0=4x+3
-3/4=x
Så kan du selv beregne y.
Hvis du ikke har lært differentialregning:
Brug formlen: x=-b/(2a)
f'(x)=4x+3
f'(x)=0
0=4x+3
-3/4=x
Så kan du selv beregne y.
Hvis du ikke har lært differentialregning:
Brug formlen: x=-b/(2a)
Svar #4
01. november 2007 af Mr. Zero (Slettet)
Tak for tippet, Sherwood.
Nu har jeg dog en anden opgave kaldet;
"Beregn skæringspunkterne mellem de to funktioner."
Hvad så nu? Hvis jeg tager rødderende får jeg kun x-aksen skræingspunkterne, men ikke hvor funktionernes skæringspunkt. Er der også en formel for dette?
Nu har jeg dog en anden opgave kaldet;
"Beregn skæringspunkterne mellem de to funktioner."
Hvad så nu? Hvis jeg tager rødderende får jeg kun x-aksen skræingspunkterne, men ikke hvor funktionernes skæringspunkt. Er der også en formel for dette?
Skriv et svar til: Andengradspolynomiet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
