Kemi
HJÆLLLLLPPP ... Haster
01. november 2007 af
mina88 (Slettet)
Tandemaljen består bl.a. af Ca5(PO4)3
Følgende ligevægt gælder:
Ca5(PO4)OH(s) <----> 5 Ca^2+ (aq) + 3PO4^3- (aq) + OH^-(aq)
a) Opskriv udtrykket for Kop og vis, at enheden er M^9??
b) Forklar på bagrund af ovenstående ligevægt, hvorfor en pH-værdi i muindhulen kan skade tandemaljen.
Til at fastholde pH i en mundskyllevæske benyttes en pufferopløsning med pH= 6.8
Til Fremstilling af pufferopløsningen benyttes 0,1 M NaH2PO4 (aq) 0,1 M Na2HPO4 (aq)
c) Begeren hvor mange mL, der skal bruges af hver opløsning til fremstilling af 1 Liter puffer med pH = 6,8
Hjælp mig med opgaven hvis nogen kan finde ud af det ...
Følgende ligevægt gælder:
Ca5(PO4)OH(s) <----> 5 Ca^2+ (aq) + 3PO4^3- (aq) + OH^-(aq)
a) Opskriv udtrykket for Kop og vis, at enheden er M^9??
b) Forklar på bagrund af ovenstående ligevægt, hvorfor en pH-værdi i muindhulen kan skade tandemaljen.
Til at fastholde pH i en mundskyllevæske benyttes en pufferopløsning med pH= 6.8
Til Fremstilling af pufferopløsningen benyttes 0,1 M NaH2PO4 (aq) 0,1 M Na2HPO4 (aq)
c) Begeren hvor mange mL, der skal bruges af hver opløsning til fremstilling af 1 Liter puffer med pH = 6,8
Hjælp mig med opgaven hvis nogen kan finde ud af det ...
Svar #1
02. november 2007 af uksomi (Slettet)
K=[Ca^2+]^5*[PO^3-]^3*[OH^-]= ... M^9 årsagen til at jeg skriver det sådan er at jeg stiller det simpelt matematisk op: x^5*x^3*x^1=x^5+3+1=x^9.
Svar #2
02. november 2007 af uksomi (Slettet)
Dog er jeg lidt i tvivl om man kan skrive ligevægtsbrøker op for solventer!
Skriv et svar til: HJÆLLLLLPPP ... Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
