Kemi

NaCl (opløselighed)

03. november 2007 af Chimmi (Slettet)
Hej, jeg har en opgave som lyder:
beregn massen af 1,0 mL 0,10M NaCl der bliver blandet med 10 mL 0,010M AgNO3 ved 25 grader celsius.

Jeg har beregnet den til 0,0143 g.

En given vandig opløsning må ikke indeholde for meget NaCl. Den testes ved, at man sammenblander 1,0 mL af opløseligheden med 1,0 mL 0,10M AgNO3 ved 25 grader celsius. Ved testen må der ikke komme bundfald af AgCl.

1) beregn det maksimalt tilladelige indhold (g/100 mL) af NaCl i den givne opløsning.

Hvordan skal jeg regne det ud. Nogle hints til at løse den.
på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2007 af mathon

1,0 mL 0,10M NaCl
n = V*c = (1,0 mL)*(0,10 mmol/mL) = 0,1 mmol

M(NaCl) = 58,44 g/mol = 58,44 mg/mmol

m(NaCl) = (0,1 mmol)*(58,44 mg/mmol) = 5,844 mg

Svar #2
03. november 2007 af Chimmi (Slettet)

tak for hjælpen. Så svaret til opg 1) vil være 0,0584 g/100 mL ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2007 af mathon

10 mL 0,010M AgNO3
n = V*c = (10 mL)*(0,010 mmol/mL) = 0,1 mmol

NaCl(aq) + AgNO3(aq) --> AgCl(s) + NaNO3(aq)

1 mol NaCl ækvivalerer 1 mol AgNO3(aq)

0,1 mmol AgNO3 ækvivalerer 0,1 mmol NaCl,

hvorfor der ikke findes NaCl i første blanding KUN NaNO3
i form
af

0,1 mmol Na^(+)(aq) og 0,1 mmol NO3^(-)(aq)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2007 af mathon

ionproduktet for AgCl

[Ag^(+)(aq)]*[Cl^(-)(aq)] = 2*10^(-10) M^2


1,0 mL 0,10M AgNO3:
n = V*c = (1,0 mL)*(0,10 mmol/mL) = 0,1 mmol, som
indeholder
0,1 mmol Ag^(+)-ioner

[Ag^(+)(aq)] = (0,1 mmol)/(2 mL) = 0,05 mmol/mL = 0,05 mol/L = 0,05 M

den højst tilladte [Cl^(-)(aq)] UDEN udfældning
er derfor

[Cl^(-)(aq)] = (2*10^(-10) M^2)/(0,05 M) = 4*10^(-9) M = 4*10^(-9) mmol/mL

svarende til
4*10^(-9) mmol/mL NaCl =(4*10^(-9) mmol/mL

(4*10^(-9) mmol/mL indeholder: ((4*10^(-9) mmol/mL)*(58,44 mg/mmol)
= 2,3376*10^(-7) mg/mL = 2,3376*10^(-5) mg/100mL
= 2,3376*10^(-2)*(10^(-3) mg)/100mL = 0,023376 µg/100mL

Brugbart svar (2)

Svar #5
06. marts 2008 af Skako (Slettet)

fuck dig jeg gider sgu.. ikk hjælpe dig du snyder jo ......

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2012 af cecilielow (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan man beregner det maksimalt tilladelige indhold (g/100ml) af NaCl i den givende opløsning?

er der nogle der vil være søde at hjælpe mig med at forstå det? :)


Skriv et svar til: NaCl (opløselighed)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.