Kemi

Natron - soda smag

04. november 2007 af hansiis (Slettet)
Hej alle...

Jeg har lavet nogle kemi forsøg hvor vi har afdampet nogle stoffer som vi så skulle finde ud af hvad var afdampet, også til sidst kom der er spørgsmål som jeg ikke kan se hvodan sq ha nogen relation men de opg. som vi har lavet, det lyder sådan her:

"Ifølge bagebøger kan tvekulsurt natron give bagværket af afsmag af soda. Hvordan kan det forklares?"

Er der nogen der kan forklare mig sammenhængen og måske vise mig hvorfor det sker?

Tak...

Svar #1
04. november 2007 af hansiis (Slettet)

Det skal lige husket at sige at stoffet var NaHCO3

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Soda er Na2CO3... prøv at tænke på hvilke reaktioner, der sker i brød, der hæver, og sammenglign det med sodas formel. Hitn nok?

Brugbart svar (10)

Svar #3
27. marts 2008 af MillMill (Slettet)

Under bagningen sker følgende reaktion: 2 molekyler NaHCO3 omdannes til Na2CO3 + H2O (vand) + CO2 (kuldioxid, som får bagværket til at hæve). Dvs. at der dannes soda, og anvendes for meget tvekulsurt natron, kan det give afsmag.

Håber det hjalp dig.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2022 af MHJ04

Hvad kan bruges til at neutralisere smagen af Na2CO3?(i bagværk fx)


Skriv et svar til: Natron - soda smag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.