Kemi
Natron - soda smag
04. november 2007 af
hansiis (Slettet)
Hej alle...
Jeg har lavet nogle kemi forsøg hvor vi har afdampet nogle stoffer som vi så skulle finde ud af hvad var afdampet, også til sidst kom der er spørgsmål som jeg ikke kan se hvodan sq ha nogen relation men de opg. som vi har lavet, det lyder sådan her:
"Ifølge bagebøger kan tvekulsurt natron give bagværket af afsmag af soda. Hvordan kan det forklares?"
Er der nogen der kan forklare mig sammenhængen og måske vise mig hvorfor det sker?
Tak...
Jeg har lavet nogle kemi forsøg hvor vi har afdampet nogle stoffer som vi så skulle finde ud af hvad var afdampet, også til sidst kom der er spørgsmål som jeg ikke kan se hvodan sq ha nogen relation men de opg. som vi har lavet, det lyder sådan her:
"Ifølge bagebøger kan tvekulsurt natron give bagværket af afsmag af soda. Hvordan kan det forklares?"
Er der nogen der kan forklare mig sammenhængen og måske vise mig hvorfor det sker?
Tak...
Svar #2
04. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Soda er Na2CO3... prøv at tænke på hvilke reaktioner, der sker i brød, der hæver, og sammenglign det med sodas formel. Hitn nok?
Svar #3
27. marts 2008 af MillMill (Slettet)
Under bagningen sker følgende reaktion: 2 molekyler NaHCO3 omdannes til Na2CO3 + H2O (vand) + CO2 (kuldioxid, som får bagværket til at hæve). Dvs. at der dannes soda, og anvendes for meget tvekulsurt natron, kan det give afsmag.
Håber det hjalp dig.
Håber det hjalp dig.
Skriv et svar til: Natron - soda smag
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.