Matematik
Differentialkvotient og regneregler
04. november 2007 af
Den11time (Slettet)
Jeg har et par spørgsmål til en matematikaflevering omhandlende differentialkvotien og regneregler.
- Hvad er et røringspunkt?
- Er dette rigtigt:
v = kvadratrod
Angiv g'(4):
g(x) = -vx(2vx+ 3xvx + 1)
Bruger regneregel 3:
g(x) er produkt af funktionerne:
f(x) = -vx og h(x) = 2vx + 3xvx + 1
f og h er differentiable i x = 4 med differentialkvotienterne:
f'(4) = -((1):(2v4)) og
h'(4) = 2((1):(2v4)) + 3((1):(2v4))
g er differentiabel med differentialkvotienten
g'(4) = f'(4) * h'(4)+ f(4)* h'(4) =
(-((1):(2v4)) * (2v4 + 3 * 4v4 + 1)) + (-v4 * (2*((1):(2v4)) +3 * ((1):(2v4))) =
-39/4
?????????
- En opgave lyder:
På figuren ses graferne for funktionerne f og g, samt deres tangenter med røringspunkt for x=1. Bestem en ligning for tangenten med røringspunkt for x=1 til grafen for f+g, f-g, f*g og 7f.
Jeg har ingen anelse om, hvordan jeg gør.
- Hvad er et røringspunkt?
- Er dette rigtigt:
v = kvadratrod
Angiv g'(4):
g(x) = -vx(2vx+ 3xvx + 1)
Bruger regneregel 3:
g(x) er produkt af funktionerne:
f(x) = -vx og h(x) = 2vx + 3xvx + 1
f og h er differentiable i x = 4 med differentialkvotienterne:
f'(4) = -((1):(2v4)) og
h'(4) = 2((1):(2v4)) + 3((1):(2v4))
g er differentiabel med differentialkvotienten
g'(4) = f'(4) * h'(4)+ f(4)* h'(4) =
(-((1):(2v4)) * (2v4 + 3 * 4v4 + 1)) + (-v4 * (2*((1):(2v4)) +3 * ((1):(2v4))) =
-39/4
?????????
- En opgave lyder:
På figuren ses graferne for funktionerne f og g, samt deres tangenter med røringspunkt for x=1. Bestem en ligning for tangenten med røringspunkt for x=1 til grafen for f+g, f-g, f*g og 7f.
Jeg har ingen anelse om, hvordan jeg gør.
Skriv et svar til: Differentialkvotient og regneregler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
