Matematik
trekant
04. november 2007 af
royal-chika (Slettet)
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC. Bestem a, således at vinkel c er 90 grader.
nogle der kan? :s
nogle der kan? :s
Svar #1
04. november 2007 af badooo (Slettet)
Det er ikke nødvendigt at oprette 15 tråde til samme spørgsmål.
Fra din forrige tråd:
a^2 + 4 + 2*a*4 = 2*a^2
Nej, det er ikke korrekt på venstre side.
(a+2)^2 = a^2+4a+4
Dvs. a^2+4a+4=2a^2
Saml leddene på venstre side og løs som en alm. andengradsligning.
Fra din forrige tråd:
a^2 + 4 + 2*a*4 = 2*a^2
Nej, det er ikke korrekt på venstre side.
(a+2)^2 = a^2+4a+4
Dvs. a^2+4a+4=2a^2
Saml leddene på venstre side og løs som en alm. andengradsligning.
Svar #2
04. november 2007 af royal-chika (Slettet)
hvordan? gider du ikke gøre det, det lige nemmere at forstå hvis det står skrevet.
Svar #3
04. november 2007 af badooo (Slettet)
a^2+4a+4=2a^2 <=> a^2-4a-4=0
Så beregner vi diskriminanten:
d = (-4)^2-4*1*8-4)=32
a1 = (-(-4)+sqrt(32))/2 = 4,828427125
a2 = (-(-4)+sqrt(32))/2 = -0,828427125, men da det ikke giver mening at snakke om negative længder, forkastes denne.
Da a og b var lige lange, afprøves pythagoras:
4,828427125^2 + 4,828427125^2 = 46,627417
sqrt(46,627417) = 6,828427125 = 4,828427125+2 = Det ønskede..
Så beregner vi diskriminanten:
d = (-4)^2-4*1*8-4)=32
a1 = (-(-4)+sqrt(32))/2 = 4,828427125
a2 = (-(-4)+sqrt(32))/2 = -0,828427125, men da det ikke giver mening at snakke om negative længder, forkastes denne.
Da a og b var lige lange, afprøves pythagoras:
4,828427125^2 + 4,828427125^2 = 46,627417
sqrt(46,627417) = 6,828427125 = 4,828427125+2 = Det ønskede..
Skriv et svar til: trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
