Fysik
Bølger
05. november 2007 af
:D (Slettet)
Nogle der lige kunne hjælpe mig med denne opgave:
Laserlys med en bølgelængde på 450 nm sendes ind mod et gitter med 300 streger pr. mm.
a) Beregn gitterkonstanten.
d = (1/300) = 3,333*10^-6 m
b) Beregn afbøjningsvinklerne til første og anden orden?
Denn opgave kan jge ikke finde ud af!
På forhånd mange tak,
:D
Laserlys med en bølgelængde på 450 nm sendes ind mod et gitter med 300 streger pr. mm.
a) Beregn gitterkonstanten.
d = (1/300) = 3,333*10^-6 m
b) Beregn afbøjningsvinklerne til første og anden orden?
Denn opgave kan jge ikke finde ud af!
På forhånd mange tak,
:D
Svar #3
05. november 2007 af peter lind
sin(vn) er sinus til vinklen for afbøjningsvinklen af orden n
Svar #4
05. november 2007 af :D (Slettet)
Det vil altså sige der i virkeligheden skal stå:
dn*sin(vn) = n*bølgelængden
((3,33*10^-6) * 1 *sin(1*1))/(450) = n
Jeg er helt væk
dn*sin(vn) = n*bølgelængden
((3,33*10^-6) * 1 *sin(1*1))/(450) = n
Jeg er helt væk
Svar #5
05. november 2007 af peter lind
første orden
(3,33*10^-6)*sin(v1) = bølgelængden
anden orden
(3,33*10^-6)*sin(v2) = 2*bølgelængden
(3,33*10^-6)*sin(v1) = bølgelængden
anden orden
(3,33*10^-6)*sin(v2) = 2*bølgelængden
Skriv et svar til: Bølger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
