Matematik

Ligning for tangent.

05. november 2007 af Niinnaaah (Slettet)
Hej, nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Angiv en ligning gor den tangent til parablem med ligningen y=2x^2, der har hældningskoefficienten 2.

I facitlisten giver det:
y-0,5=2(x-0,5)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=419002

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2007 af ABreine (Slettet)

ligningen for tangenten er:
t(x0)=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)
så udregn differentialkvotienten og resten går af sig selv

Svar #3
05. november 2007 af Niinnaaah (Slettet)

#1 Det er jo ikke det facitlisten siger det skal give?
#2 Jeg kender jo ikke xo?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2007 af ABreine (Slettet)

sæt f'(x0)=2. og find x0

Svar #5
05. november 2007 af Niinnaaah (Slettet)

det ved jeg ikke hvordan man gør.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2007 af ABreine (Slettet)

y=2x^2 => y'=4x
4x0=2 => x0=0,5

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2007 af ABreine (Slettet)

og så giver det det rigtige facit, hvis du bruger formlen jeg skrev før

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2007 af mathon

se tilføjelsen
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=419002

Skriv et svar til: Ligning for tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.