Matematik

Haster

05. november 2007 af Nougatmus (Slettet)
Hej

Er der nogen som kan hjælpe mig med dette:

3 div. x-2 = 9 div. 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af Eskil (Slettet)

Hvis du mener 3/(x-2) = 9/4 skal du blot gange igennem med begge nævnere, dvs. gang begge sider med (x-2) og gang begge sider med 4. Så får du en helt almindelig ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2007 af Isomorphician

3/(x-2) = 9/4

hvis vi går ud fra at x ikke er 2, så gang med (x-2) på begge sider

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2007 af Molle (Slettet)

hvis der står
3/(x-2) = 9/4
gang med den omvendte

3*4 = 9*(x-2)
12 = 9x - 18
30 = 9x
x = 30/9

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2007 af Molle (Slettet)

#2 Ja, det skal selvfølgelig lige nævnes, at x skal være forskellig fra 2.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2007 af Molle (Slettet)

... Og at min brøk kan forkortes yderligere. (Beklager de mange indlæg efter hinanden).

Svar #6
05. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Tak for hjælpen :-)

Svar #7
05. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Har regnet en ligning som hedder 1-2 (x-1)= 2 (2-x)-1 og fået resultatet X=2. Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2007 af Eskil (Slettet)

Du kan jo sætte x=2 ind og "gøre prøve"... Men ja, det er rigtigt

Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.