Matematik

Ligning med to ubekendte

05. november 2007 af gangstaf (Slettet)
Camilla betalte 180 kr. for et kassettebånd og en CD. På kvitteringen for købet ser hun, at CD´en kostede 3 gange så meget som kassettebåndet. Hvad kostede båndet?

Håber lige på en hurtig hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af josemaria (Slettet)

y+x=180

så ved du at:
3x=y

derfor:
3x+x=180 <=> 4x=180 <=> x=180/4 = 45

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2007 af Isomorphician

Brug bare at forholdet er 3:1
180 er altså 4 dele i alt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2007 af josemaria (Slettet)

#2.. Der står "en ligning med to ubekendte"

Svar #4
05. november 2007 af gangstaf (Slettet)

Tak for svarene..
Nu er jeg med, det var jo egentlig super let!

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2007 af Isomorphician

#3
Det gjorde der også...flovt :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2007 af sheaf (Slettet)

#5
Det er på ingen måde flovt. Tværtimod viser det overblik. Det er muligt opgaven er stillet i forbindelse med undervisning i ligningssystemer, men hvorfor ty til bevidstløs anvendelse af det når det er unødvendigt.

Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.