Kemi
pH måling
07. november 2007 af
Eleven:-) (Slettet)
Hej, hvilken formel vil i bruge til disse to opgaver?
har selv prøvet nogle, men får et underligt resultat.
I en kolbe er der 100 mL af 0,090 M eddikesyre-opløsning.
1)Beregn opløsningens pH.
Der tilsættes 100 mL af en 0, 11 M natriumethanoatopløsning.
2)Beregn pH i den nye opløsning.
har selv prøvet nogle, men får et underligt resultat.
I en kolbe er der 100 mL af 0,090 M eddikesyre-opløsning.
1)Beregn opløsningens pH.
Der tilsættes 100 mL af en 0, 11 M natriumethanoatopløsning.
2)Beregn pH i den nye opløsning.
Svar #1
07. november 2007 af dream-princess (Slettet)
Jeg ville bruge pKs værdien for eddikesyre (4,76) og så bruge formlen for at beregne pH-værdi for en svagsyre, som hedder:
pH= 1/2*(pKs-log(Csyre))
dvs.
pH= 1/2*(4,76-log(0,090M)) <=> pH= 2,90
Og den næste kan jeg ikke lige finde ud af på stående fod, skal lige regne lidt!
pH= 1/2*(pKs-log(Csyre))
dvs.
pH= 1/2*(4,76-log(0,090M)) <=> pH= 2,90
Og den næste kan jeg ikke lige finde ud af på stående fod, skal lige regne lidt!
Svar #2
07. november 2007 af Larsendrengen (Slettet)
Hint til den sidste:
Man har en opløsning af en svag syre og dens korresponderende base.
Hvad kalder man dette og hvilken formel skal anvendes ?
Man har en opløsning af en svag syre og dens korresponderende base.
Hvad kalder man dette og hvilken formel skal anvendes ?
Skriv et svar til: pH måling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
