Matematik

et lille problem.

07. november 2007 af kim19 (Slettet)
En møbelsnedker skal lave et rektangulært bord, hvis diagonaler skal være 1 m lange. Bordet skal desuden være dobbelt så langt som bredt.

Find bordets længde og bredde i hele mm

Hvornår løser jeg denne opgave, håber en kan hjælpe

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af MWolle (Slettet)

kald siden a, så kræves det:

1m = sqrt(a^2+a^2)

så skal du bare isolere a

Svar #2
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

hvordan gør jeg det ? håber du kan hjælpe,

jeg ville tror det blev noget med sqrt(a^2) + sqrt(a^2) og hvad gør jeg så ?

Svar #3
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

kan jeg ikke løse den geometisk, altså jeg har en ret vinkel, og når der er en diagonal, må de to andre vinkler være 45 grader hver, og så kan jeg jo løse den.

Kan jeg gøre det sådan ?

Svar #4
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

nej sådan kan jeg ikke gøre det, er der ikke en der kan hjælpe ?

hvordan isolere jeg a i denne ligning

1m = sqrt(a^2+a^2)

håber en kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis den korte side er a, så er den lange side 2a.

Ifølge Pythagoras skal du løse ligningen
a² + (2a)² = 1²

Svar #6
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

hvorfor er det a^2 og ikke b^2

ved stadig ik helt hvordan jeg løser den ligning, sorry er ikke så god til mat.

håber en kunne skærer det lidt ud i pap for mig

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2007 af ibibib (Slettet)

a² + (2a)² = 1²

a² + 4a² = 1

5a² = 1

a² = 0,2

a = 0,4472

Svar #8
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

det er længden jeg du har fundet der ik, hvad er så bredden ?

Svar #9
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

jeg skal finde længden og bredden, er det ikke længden du har fundet der

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2007 af Isomorphician

Det er bredden der er fundet. Se på hvordan opgaven er opstillet i #5.
Hvis bredden er a, så kan du vist selv finde ud af hvad længden er.

Svar #11
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

længden er så 0,8944 og bredden er 0,4472 dette er korrekt ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2007 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #13
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. november 2007 af Isomorphician

Husk at finde resultatet i hele mm.

Skriv et svar til: et lille problem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.