Matematik

Integrale regning

07. november 2007 af Zalam (Slettet)
jeg har et lille problem..

Jeg skla bestemme stamfunktionen til følgende integrale:

integrale til x^2 / 3+2x^3 dx

Jeg ved at jeg skal løse opgaven ved at lave substition.

Men er u bare = x^2 / 3+2x^3 ? Eller skal jeg regne det anderledes?

Eller regne reglen du/u = ln(U) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af peter lind

Brug int(f(x)) + int(g(x)) = int( f(x) + g(x) )
samt at int(x^n) = x^(n+1)/n

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af ibibib (Slettet)

Der mangler vel en parentes om nævneren?

Benyt u=3+2x³.

Svar #3
07. november 2007 af Zalam (Slettet)

#2

der er jo altid parantes om både tæller og nævner i en brøk?

Svar #4
07. november 2007 af Zalam (Slettet)

Men hvorfor skal jeg blot benytte nævneren?

Og hvordan gør jeg videre når jeg skal bestemme dx?

Jeg bestemmmer jo u = 3+2x^3

Så bestemmer jeg du = 6x^2

Men hvad med dx?

Jeg har jo x er i tæller og nævner og normalt ville jeg blot sige, hvis fx. det var integralen til sin(5x) ville jeg sige dx = 1/5 * du

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2007 af ibibib (Slettet)

du = 6x^2·dx

Skriv et svar til: Integrale regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.