Kemi

Partial

07. november 2007 af star01 (Slettet)
I oplægget:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=418002

her forstår jeg ikke hvorfor der står 2-x under divider-stregen?

På forhånd tak

Svar #1
07. november 2007 af star01 (Slettet)

jeg vil gerne lige tilføje hele opg. spørgsmålet:

Man får at vide at der bliver pumpet ren CH3OH(g) ind i en tom beholder ved 250*C, efter det er kommet ind i beholderen er trykket for CH3OH(g) 2 bar. og ved 250*C har Kp værdien 14,4.

spørgsmålet nu er hvordan man beregner partialtrykkene af methanol og DME ud fra denne ligevægt:

2CH3OH(g) <---> CH3OCH3(g)+H20(g)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af Larsendrengen (Slettet)

2 A(g) <=> B + C


Start: P(A)

Ligevægt: A: P(A)-2x, for B og C: x


Kp = x^2/(P(A)-2x)2 <=> sqrt(Kp) = x/(P(A)-2x)

Isoler x (ikke en 2 grads ligning mere):

Jeg får x = P(B)=P(C) = 0,883 bar

Bemærk: AT for hver gang der dannes et B og C, så forsvinder der to stk A, derfor -2x

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Ups, ja. Jeg glemte at det skulle være 2-2x, og ikke 2-x! :)

Svar #4
07. november 2007 af star01 (Slettet)

okay mange tak Marie+Louise. For det var nemlig lige præcis det jeg var i tvivl om at det kun var x og ikk 2x.

Men mange tak for begge svar

Skriv et svar til: Partial

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.