Kemi

kemi olympiade 2008.

07. november 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
Jeg beder om et hint til at beregne opgave 3,a.

http://www.emu.dk/gym/fag/ke/forening/kemiol/opgaver/plakatopgaver-2008.pdf

Svar #1
07. november 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Har nu fundet styrkekonstanten for saltsyre ved 25 celcius = 1*10^7

Styrkekonstanten for saltpetersyre er 22,4.

Ks = [H3O+]

dvs. styrkekosntanten er lig med den aktuelle stofmængde af oxonium?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Begge syrer er stærke. Du udregner n for dem begge og finder så c ved c = (n(HCl) + n(HNO3))/(V(HCl) + V(HNO3)). Så bruger du pH = -log [H3O+].

Sig til, hvis du skal have de uddybet mere.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Da begge syrer er stærke dvs. 100% dissocieret i vand, så udregn den totale [H+] og derefter pH.

Svar #4
07. november 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

tak begge to.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Er der nogen der deltager?
Vores lærer har ikke nævnt noget om det... Men der står i dokumentet at man skal deltage sig senest d. 22 nov hos sin lærer, så jeg må vel hive fat i min lærer?

Svar #6
07. november 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

c = n / V

c(HCl)*V(HCl)........= n(HCl)
1 M * 10*10^-3 L = 1/100

c(HNO3)....* V(HNO3) = n(HNO3)
0,5 mol/ L * 2*10^-3 = 1/100


pH = -log(2/100) = 1,7

Svar #7
07. november 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

til opgave 3,b har jeg fået pH-værdien til 1,8. Kan nogen kontrollerer dette?

Svar #8
07. november 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

opgave 4,a

kuglens rumfang er 523599 nm^3 =r^3*pi*4/3

4,b

Jeg ved at et atom er en ångstrøm, dvs. 10^-1 nanometer.

65 % af kuglens V optages af sølvatomerne.


dvs. (523599 nm^3 * 65%) / ((0,05nm)^3*pi*4/3) ?




Jeg ved ikke om det er fremgangsmåden?

Skriv et svar til: kemi olympiade 2008.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.