Matematik

Ja eller Nej..?

07. november 2007 af per-sempre (Slettet)
Hej alle på SP..

Jeg har løst to opgave om differentialligninger:

1) Bestem til differentialligningen y’=5y den løsning, hvis graf går gennem punktet P(0,4).

Den har jeg fået til 4*e^(5x).. er det rigtigt?

2)Bestem til differentialligningen (dy/dx)+3y=20 den løsning, hvis graf går gennem punktet P(1,4)

Den har jeg fået til (20/3)-8e^(3-3x)/3.. er det rigtigt? jeg ved ikke rigtigt hvad dy/dx er men har bare sagt at det er y'

Er de to løsninger jeg har fået rigtige.. jeg har mange af sådanne opgaver til i morgen og jeg ikke sikker på at jeg gør det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af mathon

1) OK

2) y = (20/3)-((8/3)*e^3)*e^(-3x) = (20/3)-(8/3)*e^(-3x+3) = (20/3)-(8/3)*e^(3-3x)
OK

...det går helt godt...:)

Skriv et svar til: Ja eller Nej..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.