Kemi
det haster PH
09. november 2007 af
daddymc (Slettet)
hej,
opgaven lyder på
jeg har 0,00506M af en opløsning.. der er ikke angivet hvad det er og hvor meget.
hvad er PH værdien?
opgaven lyder på
jeg har 0,00506M af en opløsning.. der er ikke angivet hvad det er og hvor meget.
hvad er PH værdien?
Svar #1
09. november 2007 af apandersen (Slettet)
Det kommer an på om det er opløsningen af en stærk, middelstærk eller svag syre. Ved du hvilket syre det er?
Svar #2
09. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
Mon der tilfældigvis er tale om HNO3? Måske kan dette link hjælpe: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=300377
Svar #3
09. november 2007 af apandersen (Slettet)
Hvis det er en stærk syre skal du bruge formlen:
pH=-log(c)
Hvor c er den formelle koncentration af syren.
Er det en mellemstærk syre skal du bruge formlen:
pH=-log((-Ks+KVROD(Ks²+4Ksc))/2)
Hvor Ks er ligevægtskonstanten for syren (Ks=10^pKs) og c er den formelle koncentration af syren.
Er det en svag syre skal du bruge formlen:
pH=½*(pKs-log(c))
Hvor pKs er syreeksponenten for syren og c er den formelle koncentration.
Så du har altså brug for at vide hvilken styrke syren har.
pH=-log(c)
Hvor c er den formelle koncentration af syren.
Er det en mellemstærk syre skal du bruge formlen:
pH=-log((-Ks+KVROD(Ks²+4Ksc))/2)
Hvor Ks er ligevægtskonstanten for syren (Ks=10^pKs) og c er den formelle koncentration af syren.
Er det en svag syre skal du bruge formlen:
pH=½*(pKs-log(c))
Hvor pKs er syreeksponenten for syren og c er den formelle koncentration.
Så du har altså brug for at vide hvilken styrke syren har.
Skriv et svar til: det haster PH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
