Fysik

hjælp. bølgelængde og frekvens

10. november 2007 af 100292 (Slettet)
hej.
er lost i fysik.

en tegning vis fortætninger og fortyndinger i en lydbølge, som er 2,40 m.
a) hvad er bølgelængden?
b) hvad er lydens frekvens?

i Ekkodalen på bornholm kastes lyden tilbage fra en klippevæg, der rejser sig lodret 50m borte.
a)hvor meget er ekkoet forsinket?

Svar #1
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

en tegning viser*

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2007 af mathon

hvad er 2,40 m

1) en fortætning + en fortynding

2) en fortætning og en fortynding hver for sig?

Svar #3
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

i bogen er der en højtaler, hvor der kommer lyd ud og oven over det står der at den er 2,40m + der står at tegningen viser fortyndinger og fortætninger.
a) hvad er bølgelængden
b) hvad er lydens frekvens
forstår det heller ikke helt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2007 af M_Malling (Slettet)

Bølgelængden kan måles fra en fortykning til en anden fortykning. eller med andre ord fra bøålgetop til bølgetop.

Her du bølgelængden og bølgenshastighed kan du udregne frekvensen. da det lyder lidt som en lydbølge kan der være opgivet en temperatur eller kan man vel regne med en hastighed på ca. 344m/s.

For at regne ekkoets forsinkelse kan du tage lydens hastighed og finde ud af hvor langt til det tager den at bevæge sig 100m (50m frem og 50m tilbage). så har du hvor meget lyden forsinkes på 50m.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2007 af M_Malling (Slettet)

hvis tegningen er præcis 2,4m kan du tælle hvor mange fortykninger der er på de 2,4m og så på den måde regne bølgelængden.

Svar #6
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

hvordan finder man ud af hvor lang tid det tager for lydens hastighed at bevæge sig 100m?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2007 af M_Malling (Slettet)

tja. hvis du ved hvor hurtigt den bevæger sig f.eks. 344m/s så ved du at det tage 1 sekund at brede sig 344m så skal du bare finde ud af hvor hurtigt lyden komer frem 100m.

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2007 af mathon

v_luft = 331,6 m/s + (0,6 m/(s*C))*t


lydens tidsforsinkelse = (100 m)/(v_luft)


Svar #9
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

er det så 344m/100m =3,44m
eller?

Svar #10
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

nu har jeg fundet ud af det. tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2007 af mathon

...nok nærmere

t_forsinkelse = (100 m)/(344 m/s) =

Skriv et svar til: hjælp. bølgelængde og frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.