Matematik

Ligninger

10. november 2007 af diivaagirl (Slettet)
Find det rigtige tal. Løs opgaverne ved at opstille ligninger .
1 Halvdelen af Halvdelen er 10. Hvor meget er det?
2 Et tal dividere med 7 giver 50. Find tallet ?
3 "Når jeg ganger det hemmelige tal med 3 og trækker 1 fra, så facit 25 plus det hemmelige tal!
Hvad er det hemmelige tal??

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

1.

(x/2)/2 = 10

2.

x/7 = 50

3.

3x -1 = 25 + x

Svar #2
10. november 2007 af diivaagirl (Slettet)

Hvordan kom du frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

Tjah. Læs godt og grundigt hvad spørgsmålene fortæller. Halvdelen af det halve af x skal være lig med 10. Det halve af x er x/2. Halvdelen af x/2 må så være (x/2)/2. Da dette skal give 10 bliver stykket: (x/2)/2 = 10. Denne ligning kan løses med hensyn til x:

(x/2)/2 = 10

Gang med 2 på begge sider

x/2 = 10*2

Gang igen med 2 på begge sider

x = 10*2*2
x = 40

Svar #4
10. november 2007 af diivaagirl (Slettet)

når, men jeg troede,Halvdelen af Halvdelen var 1/4

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Det er det også. (x/2)/2 er det samme som (1/4)x

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.