Matematik
Modellering af variablesammenhænge
11. november 2007 af
afsharkizi (Slettet)
Jeg har to rigtig svære opgaver.. Jeg har tænkt på en løsning.. Men er ikke helt sikker...
1) Tabellen viser sammenhørende værdir af trykket P, målt i Pa, og temperaturen t målt i C* (celcius).
(et silleben)
t 5,0 10,1 29,9 40,0 70,2 90,1
P 231,1 235,1 251,1 260,2 285,1 301,5
Det oplyses at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineæ funktion g af t.
a)Bestem en forskrift for g..
Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i Celcius, og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved
F = 1,8* t + 32
b) Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit...
1) Tabellen viser sammenhørende værdir af trykket P, målt i Pa, og temperaturen t målt i C* (celcius).
(et silleben)
t 5,0 10,1 29,9 40,0 70,2 90,1
P 231,1 235,1 251,1 260,2 285,1 301,5
Det oplyses at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineæ funktion g af t.
a)Bestem en forskrift for g..
Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i Celcius, og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved
F = 1,8* t + 32
b) Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit...
Svar #1
11. november 2007 af tal-pædagog (Slettet)
Opgave a)
Indtast tallene på din lommeregner under [STAT] og lav lineær regression.
Opgave b)
Isolér t i den oplyste formel. Nu indsættes det opnåede udtryk med F på t's plads i forskriften for g.
Indtast tallene på din lommeregner under [STAT] og lav lineær regression.
Opgave b)
Isolér t i den oplyste formel. Nu indsættes det opnåede udtryk med F på t's plads i forskriften for g.
Svar #2
11. november 2007 af afsharkizi (Slettet)
Hvad er (stat) jeg kender ikke så godt min nye lommeregner ved ikke hvad funktion...
Svar #4
11. november 2007 af dnadan (Slettet)
#3 Du skriver x og y-værdierne ind i hver deres liste og laver en lineær regression på din lommeregner.
b)F = 1,8* t + 32 <=> t=...
Dette indsættes i den fundne forskrift.
b)F = 1,8* t + 32 <=> t=...
Dette indsættes i den fundne forskrift.
Skriv et svar til: Modellering af variablesammenhænge
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
