Kemi

Titrering..?

11. november 2007 af maxi_king (Slettet)
Hej alle

Vi har fået mange opgaver om titrering og jeg er gået i stå ved en af dem:

En stofprøve, A, består af en blanding af natriumcarbonat, natriumhydrogencarbonat og kaliumchlorid

0,5 g af denne blandingopløses i 0,05L deminariluseret vand

Opløsningen titreres med 0,115M HCl

Jeg har så et billede af titreringskurven

a) Opskriv reaktionsskemaer for de reaktioner, som finder sted ved titreringen.

ækvivalentspunkterne aflæses til hhv. 9,63 mL og 34,27 mL

b) Beregn stofmængderneaf tilsat HCl i ækvivalentspunkterne.

c) Beregn den procentvise sammensætning i masseprocent af stofprøven A

Nogen der ka hjælpe med disse opgaver..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af lotteha (Slettet)

i b skal du ihvert fald bare bruge formlen c=n/v
du kender v (9,63 ml og 34,27 ml) og c (0,115 M) og kan så finde n.
da n =c*v

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

1)
natriumcarbonat: Na2CO3
natriumhydrogencarbonat: NaHCO3
kaliumchlorid: KCl

Find ud af, hvilke egenskaber stofferne har, og hvad der vil ske, hvis de hver især blandes med HCl. Start med at opskrive reaktionsskemaerne, så tager vi den derfra.

Svar #3
11. november 2007 af maxi_king (Slettet)

jeg kender godt stofferne, men hvad sker der i reaktionen..?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2007 af mathon


inden tilsætning af HCl eksisterer
ligevægten


HCO3^(-)(aq) <--> H^(+)(aq) + CO3^(2-)(aq)

hvordan forskydes denne ligevægt ved tilsætning af yderligere H^(+)(aq)? ...

Svar #5
11. november 2007 af maxi_king (Slettet)

den bliver selfvølgeligt forskudt mod venstre så.. men er det så reaktionssekaet..?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2007 af mathon

...i to tempi:

1) CO3^(2-)(aq) + H^(+)(aq) --> HCO3^(-)(aq)

og

2) HCO3^(-)(aq) + H^(+)(aq) --> CO2 + H2O

Svar #7
11. november 2007 af maxi_king (Slettet)

I opgave b skal jeg så bare bruge n =c*v? det virker bare alt for simpelt..

Opgave c forstår jeg ikke rigtigt..

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2007 af mathon

1. trin:
CO3^(2-)(aq) + H^(+)(aq) --> HCO3^(-)(aq), hvoraf

1 mol H^(+)(aq) - og dermed 1 mol HCl - ækvivalerer 1 mol CO3^(2-)(aq)

n1(HCl) = (9,63 mL)*(0,115 mmol/mL) = 1,10745 mmol, som ækvivalerer 1,10745 mmol CO3^(2-)(aq)
ved 1. ækvivalentpunkt

hvorfor stofprøve A har indeholdt 1,10745 mmol NaCO3

2. trin:
HCO3^(-)(aq) + H^(+)(aq) --> CO2 + H2O

1 mol H^(+)(aq) - og dermed 1 mol HCl - ækvivalerer 1 mol HCO3^(-)(aq)

n2(HCl) = ((34,27-9,63) mL )*(0,115 mmol/mL) = 2,8336 mmol, som ækvivalerer 2,8336 mmol HCO3^(-)(aq)

hvorfor stofprøve A har indeholdt 2,8336 mmol NaHCO3

Svar #9
12. november 2007 af maxi_king (Slettet)

tak...

men det er da stogmængden af tilsat HCl jeg skal finde.. hvad skal jeg så bruge stofmængden af NaHCO3 til..? eller er det c..?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2007 af mathon

n1(HCl) = (9,63 mL)*(0,115 mmol/mL) = 1,10745 mmol

n2(HCl) = ((34,27-9,63) mL )*(0,115 mmol/mL) = 2,8336 mmol

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2010 af zazazazaza (Slettet)

To tempi?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. oktober 2010 af zazazazaza (Slettet)

Hvad skal to tempi sige?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. marts 2013 af Masood5 (Slettet)

Tempi (betydning her):
i to (tre, fire, ..) tempi

i to (tre, fire, ..) omgange om en aktivitet der ikke gennemføres på én gang
 
Vil man selv behandle sit træ, skal det foregå i to tempi og med to slags beskyttelser GørSelv92

http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=tempi 


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. november 2015 af Kemifjols (Slettet)

Vil gerne have hjælpt til nummer 1 og 3


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. november 2015 af mathon


Skriv et svar til: Titrering..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.