Kemi
Gibbs
11. november 2007 af
livny (Slettet)
ok fint tak
hvis jeg skal regne standard Gibbs energien ud for processen, tager jeg slut - begyndelse, altså værdier fra standardpotential tabellen, her får jeg -353 KJ/mol + -273 - - 380 + - 237=-483KJ/mol som jeg bruger da jeg efterfølgende beregner ligevægtskonstanten men får et meget stort tal vhilket jeg bruger til at tjekke på pka om den beregnede K værdi stemmer overeens med tabelværdien for pka, men det ikke stemmer med Pka værdien som jo skal være 4,81. altså pka=-log (den værdi jeg får for K)= 4,81. hvad gør jeg forkert?
desuden hvordan ændres K henholdsvis butansyres opløselighed i vand, hvis opløsningen tilsættes KOH?
og hvordan beregnes dissociationsgraden for processen ud fra K?
MANGE TUSINDE TAK
ok fint tak
hvis jeg skal regne standard Gibbs energien ud for processen, tager jeg slut - begyndelse, altså værdier fra standardpotential tabellen, her får jeg -353 KJ/mol + -273 - - 380 + - 237=-483KJ/mol som jeg bruger da jeg efterfølgende beregner ligevægtskonstanten men får et meget stort tal vhilket jeg bruger til at tjekke på pka om den beregnede K værdi stemmer overeens med tabelværdien for pka, men det ikke stemmer med Pka værdien som jo skal være 4,81. altså pka=-log (den værdi jeg får for K)= 4,81. hvad gør jeg forkert?
desuden hvordan ændres K henholdsvis butansyres opløselighed i vand, hvis opløsningen tilsættes KOH?
og hvordan beregnes dissociationsgraden for processen ud fra K?
MANGE TUSINDE TAK
Svar #1
11. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Æhm, er det virkelig nødvendigt med at mange tråde om samme emne?
Skriv et svar til: Gibbs
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
