Matematik

Trekant ABC?

11. november 2007 af bobop (Slettet)
Jeg forstår ikke en dyt af denne opgave, så lidt hjælp kunne være lækkert.

I trekant ABC gælder |BC|=2|AB|og|AC|=5/2|AB|.
a)Bestem Cos C.
b)Bestem arealtet af trekant ABC udtrykt ved c.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af Miss Salokin (Slettet)

Er det en retvinklet trekant du har med at gøre, for så vil cos c altid være 0.

Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2007 af Isomorphician

da siderne altid vil have deres indbyrdes forhold, og vinklerne dermed også vil være de samme, kan du bare give siderne en numerisk værdi. Fx 1, 2 og 2,5

Brugbart svar (4)

Svar #3
11. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

Simplificer ved at erstatte |AB|, |AC| og |BC| med a, b og c. Så er forholdsudtrykkene:

a = 2c, b = 2.5c

cosC = (a² + b² - c²)/(2·a·b)
cosC = ((2c)² + (2.5c)² - c²)/(2·(2c)·2.5c)
cosC = (4c² + 6.25c² - c²)/(10c²)
cosC = c²(4 + 6.25 - 1)/(10c²)
cosC = c²·9.25/10c²
cosC = 9.25/10
cosC = 0.925

Svar #4
11. november 2007 af bobop (Slettet)

Men hvordan bestemmer man arealet af trekant ABC udtrykt ved c

Brugbart svar (5)

Svar #5
11. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Indsæt hvad du ved i:

T = 0.5 · a · b · sinC

...hvor at T er arealet af trekanten.

Skriv et svar til: Trekant ABC?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.