Kemi
Opløselighed af AgCl..
11. november 2007 af
Lil'' cat (Slettet)
Hej.. Jeg har en opgave der lyder således:
1) Beregn opløseligheden af AgCl i rent vand, når opløselighedskonstanten er^2,0*10^-10.
Her får jeg opløseligheden til 1,4*10^-5.
Den anden opgave lyder således:
2) Beregn opløseligheden af AgCl i 1,0M NH3, med samme opløselighedskonstant.
Her får jeg præcis det samme resultat som i den første opgave, og det mener jeg da ikke kan være rigtigt.. Der kan da ikke opløses den samme mængden, når der er 1M NH3..
Håber der er en der kan hjælpe!
1) Beregn opløseligheden af AgCl i rent vand, når opløselighedskonstanten er^2,0*10^-10.
Her får jeg opløseligheden til 1,4*10^-5.
Den anden opgave lyder således:
2) Beregn opløseligheden af AgCl i 1,0M NH3, med samme opløselighedskonstant.
Her får jeg præcis det samme resultat som i den første opgave, og det mener jeg da ikke kan være rigtigt.. Der kan da ikke opløses den samme mængden, når der er 1M NH3..
Håber der er en der kan hjælpe!
Svar #1
11. november 2007 af mathon
har du tænkt over
reaktionen
AgCl + 2NH3 --> Ag(NH3)2^(+) + Cl^(-)?.....:)
reaktionen
AgCl + 2NH3 --> Ag(NH3)2^(+) + Cl^(-)?.....:)
Svar #2
11. november 2007 af Lil'' cat (Slettet)
Ja, det skulle jeg helt klart mene at jeg har.. Den er netop den jeg har taget udgangspunkt i!
Svar #3
12. november 2007 af mathon
alment gælder, at et i vand tungt opløseligt salt kan forventes at gå i opløsning i et tilsat reagens, hvis reagenset kan fjerne den ene af ionarterne fra ligevægten:
uopløst stof <--> kationer og anioner i mættet opløsning
ved protolyse, redoxproces eller kompleksdannelse (evt. en kombination heraf)
af AgCl + 2NH3 --> Ag(NH3)2^(+) + Cl^(-) ses,
at
1 mol AgCl ækvivalerer 2 mol NH3, dvs. i mængdeforholdet 1:2
opløseligheden angives som regel i g/100 mL
n(NH3) = (100 mL)*(1 mmol/mL) = 100 mmol, som ækvivalerer 50 mmol AgCl = 0,05 mol AgCl
M(AgCl) = 143,32 g/mol
0,05 mol AgCl = (0,05 mol)*(143,32 g/mol = 7,166 g
opløseligheden af AgCl i 1,0 M NH3-opløsning er således 7,166 g AgCl/100 g
NH3-opløsning
uopløst stof <--> kationer og anioner i mættet opløsning
ved protolyse, redoxproces eller kompleksdannelse (evt. en kombination heraf)
af AgCl + 2NH3 --> Ag(NH3)2^(+) + Cl^(-) ses,
at
1 mol AgCl ækvivalerer 2 mol NH3, dvs. i mængdeforholdet 1:2
opløseligheden angives som regel i g/100 mL
n(NH3) = (100 mL)*(1 mmol/mL) = 100 mmol, som ækvivalerer 50 mmol AgCl = 0,05 mol AgCl
M(AgCl) = 143,32 g/mol
0,05 mol AgCl = (0,05 mol)*(143,32 g/mol = 7,166 g
opløseligheden af AgCl i 1,0 M NH3-opløsning er således 7,166 g AgCl/100 g
NH3-opløsning
Skriv et svar til: Opløselighed af AgCl..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
