Matematik
Indekstal
11. november 2007 af
Gyldenbær (Slettet)
Hej derude.
Jeg har fået en opgave omkring indekstal. Jeg har aldrig haft om emnet før, så jeg er lidt blank for at sige det lige ud.
Min opgave lyder sådan:
Nedenstående tabel viser indekstal for prisen på en Kung Fu i 1994 og 2005:
I 1994 var indekstallet 100
og i 2005 var indekstallet 185,7
I 2005 kostede en Kung Fu is 13kr
Hvad kostede den i 1994?
Jeg har prøvet mig frem, og jeg har fundet en formel, som jeg har leget lidt med:
Indekstal = værdi i aktuelt år/værdi i basisår * 100
Men ligemeget hvad jeg gør, kan jeg overhovedet ikke få det til at passe.
Jeg har fået en opgave omkring indekstal. Jeg har aldrig haft om emnet før, så jeg er lidt blank for at sige det lige ud.
Min opgave lyder sådan:
Nedenstående tabel viser indekstal for prisen på en Kung Fu i 1994 og 2005:
I 1994 var indekstallet 100
og i 2005 var indekstallet 185,7
I 2005 kostede en Kung Fu is 13kr
Hvad kostede den i 1994?
Jeg har prøvet mig frem, og jeg har fundet en formel, som jeg har leget lidt med:
Indekstal = værdi i aktuelt år/værdi i basisår * 100
Men ligemeget hvad jeg gør, kan jeg overhovedet ikke få det til at passe.
Svar #1
11. november 2007 af Isomorphician
Din ligning er rigtig nok.
Dog skal du huske på at når du skal regne baglæns så ser ligningen sådan ud:
(basistal 1994) = ((værdi 1994)/(værdi 2005)) * (basistal 2005)
...det skulle gerne give 7 kr.
Dog skal du huske på at når du skal regne baglæns så ser ligningen sådan ud:
(basistal 1994) = ((værdi 1994)/(værdi 2005)) * (basistal 2005)
...det skulle gerne give 7 kr.
Svar #2
11. november 2007 af Gyldenbær (Slettet)
Aarh.. jeg skulle jo bare løse ligningen. Tak, tak, tak. :) havde først fået det til 24kr og alt muligt.
Knus.
Knus.
Svar #3
11. marts 2011 af Yaxxe (Slettet)
Værdi 2005 / indextak 2005 * index-eller basistal 1994
Så:
13 / 185,7 * 100
Skriv et svar til: Indekstal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
