Matematik

lignings løsning

12. november 2007 af gregersen81 (Slettet)
Hej det er meget længe siden jeg har lavet sådan noget.Er der nogen der kan hjælpe mig

(X-A/x)*100 = c

Hvad er X = ?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af mathon

(x-A/x)*100 = c og x forskellig fra 0

100x-100A/x = c

100x^2-100A = cx

100x^2-cx-100A = 0, der nu kan løses som en 2.gradsligning

Svar #2
12. november 2007 af gregersen81 (Slettet)

Kan Vi komme lidt næmere hvad X er

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2007 af mathon

...du løser 2.gradsligningen!...:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2007 af mathon

x1 = (c-sqr(c^2+40000a))/200 og x2 = (c+sqr(c^2+40000a))/200

Svar #5
12. november 2007 af gregersen81 (Slettet)

sqr er lige hvilken knap på dansk

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2007 af MichaelHTX (Slettet)

Kvadratrod

Svar #7
12. november 2007 af gregersen81 (Slettet)

Jeg skal ikke bruge x1 og x2 jeg vil gerne have den kun med et x, formlen der skal ænders er beregning af dæknings grad og jeg vil gerne beregne kost pris....

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2007 af mathon

x = (c+sqr(c^2+40000a))/200,

da a og c begge er større end 0

Svar #9
12. november 2007 af gregersen81 (Slettet)

der er fejl i starten den der skal regnes om hedder
((x-a)/x)*100 =c
lad os prøve igen

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2007 af mathon

"lad os prøve igen" - ja gå bare i gang!

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2007 af mathon


((x-a)/x)*100 = c ...gang med x

(x-a)*100 = cx

100x - 100a = cx

100x - cx = 100a

(100-c)x = 100a

x = 100a/(100-c) = a/(1-(c/100))

Skriv et svar til: lignings løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.