Matematik
Differential ligning
12. november 2007 af
maxi_king (Slettet)
Hej..
Er der nogen der ka hjælpe med følgende opgave om diffligning:
En funktion f(x) er løsning til diffligningen y'=(x+2)/y og grafen går gennem punktet P(2,-2)
Der står at jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P..
Jeg har løst den for f(x) og får y^2=x^2+4x-8.. men hvad skal jeg så gøre...
Er der nogen der ka hjælpe med følgende opgave om diffligning:
En funktion f(x) er løsning til diffligningen y'=(x+2)/y og grafen går gennem punktet P(2,-2)
Der står at jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P..
Jeg har løst den for f(x) og får y^2=x^2+4x-8.. men hvad skal jeg så gøre...
Svar #1
12. november 2007 af M_Malling (Slettet)
du skal finde hældningen af tangenten, så du skal finde f´(x) i P. og så sætter du den bare ind i tangentens ligning.
Svar #2
12. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)
dy/dx=4/-2, tangentligningen er så (y+2)/x-2)=-2
Svar #3
12. november 2007 af maxi_king (Slettet)
tak..men hvordan er det jeg finder f'(x) i P.. skal jeg differentiere f og hva skal jeg så.. ka du vise mig det trin for trin.. jeg har mange af ligninde opgaver vil gerne forstå hva man skal gør..
Skriv et svar til: Differential ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
