Matematik
I hånden..?
13. november 2007 af
maxi_king (Slettet)
Hej.. er der nogen der kan vise mig hvordan jeg skal løse denne opgave i hånden:
"Om en funktion f(x) oplyses, at P(2,2) er et punkt på grafen for f(x) samt funktionen er en løsning til differentialligningen dy/dx-3y=x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i P"
Nogen der kan vise mig hvordan man skal gøre og ikke bare komme med gode råd.. jeg har nemlig mange af lignende opgaver.. så håber nogen kan gennem gå denne opgave
På forhånd tak..
"Om en funktion f(x) oplyses, at P(2,2) er et punkt på grafen for f(x) samt funktionen er en løsning til differentialligningen dy/dx-3y=x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i P"
Nogen der kan vise mig hvordan man skal gøre og ikke bare komme med gode råd.. jeg har nemlig mange af lignende opgaver.. så håber nogen kan gennem gå denne opgave
På forhånd tak..
Svar #1
13. november 2007 af Garbokranen (Slettet)
dy/dx er det samme som f'(x). Derfor er f'(2) = 3*2 + 2^2 = 10. Dette er så hældningen for tangenten i P. Så har du både hældningen, og et punkt som linien går igennem, nemlig P, og så kan du bestemme en ligning for tangenten.
Skriv et svar til: I hånden..?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
