Matematik
Vektorregning.... nogen der har styre på det.?
13. november 2007 af
Klaraa (Slettet)
Hey folkens
Jeg sidder lidt med en opgave som jeg ikke helt rigtig kan finde ud af opgaven lyder således:
vektor a= (1)(3) og vektot b= (0)(2)
- Beregn længden af vektor vektorer 2a+vektor b
- Beregn koordinatsættet til vektor b´a projektion på vektor a
- Beregn de værdier af t, for hvilke vektor a+ vektor tb er vinkelret på b-ta
Jeg sidder lidt med en opgave som jeg ikke helt rigtig kan finde ud af opgaven lyder således:
vektor a= (1)(3) og vektot b= (0)(2)
- Beregn længden af vektor vektorer 2a+vektor b
- Beregn koordinatsættet til vektor b´a projektion på vektor a
- Beregn de værdier af t, for hvilke vektor a+ vektor tb er vinkelret på b-ta
Svar #1
14. november 2007 af Isomorphician
2a + b = 2(1, 3) + (0, 2) = (2*1 + 0*2, 2*3 + 2) = (2, 8)
|2a+b| = kvrod(2^2 + 8^2) = kvrod(68)
b_a = (a•b/(|a|^2))•a = (((1, 3)•(0, 2))/(kvrod(1^2 + 3^2)^2))•(1, 3) = (0,6, 1,8)
(a+tb)•(b-ta) = 0
(1, (3+2t))•(-t, (2-3t)) = 0
-t + ((3+2t)(2-3t)) = 0
-t + 6 -9t + 4t -6t^2 = 0
-6t^2 – 6t + 6 = 0
Løs andengradsligningen...
|2a+b| = kvrod(2^2 + 8^2) = kvrod(68)
b_a = (a•b/(|a|^2))•a = (((1, 3)•(0, 2))/(kvrod(1^2 + 3^2)^2))•(1, 3) = (0,6, 1,8)
(a+tb)•(b-ta) = 0
(1, (3+2t))•(-t, (2-3t)) = 0
-t + ((3+2t)(2-3t)) = 0
-t + 6 -9t + 4t -6t^2 = 0
-6t^2 – 6t + 6 = 0
Løs andengradsligningen...
Skriv et svar til: Vektorregning.... nogen der har styre på det.?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
