Fysik

Magnetfelt

14. november 2007 af Christina_l (Slettet)
En leder med massen 10 g ophænges som en gynge i et magnetfelt med feltstryken 0,5 T. Lederen ophænges vinkelret på magnetfeltet, og dens længde er 12 cm. idet der tændes for strømmen gennem lederen, svinger gyngen 30o ud fra ligevægtsligningen.

Bestem strømstryken i lederen.

Skal jeg bruge F = B*I*L*sinv ?

I så fald hvad bliver F?

Tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2007 af mathon

F = B*I*L*sinv = B*I*L

F = m*g*sin(30°) = B*I*L

B*I*L = m*g*sin(30°)

I = m*g*sin(30°)/(B*L)

I = (0,01 kg)*(9,82 m/s^2)*0,5/((0,5 T)*(0,12 m)) =

0,818333 (kg*m/s^2)/(T*m) = 0,818333 N/[(N/(A*m))*m)] = 0,818333 N/(N/A) =

0,818333 A

Svar #2
16. november 2007 af Christina_l (Slettet)

Tusind tak!

Skriv et svar til: Magnetfelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.