Matematik

vektorregning, partikler?

14. november 2007 af Alcone (Slettet)
Hej.

Nogen som kan hjælpe mig med denne her opg.?
Har prøvet at komme lidt i gang med den, men ved ik om jeg er på rette spor :)

Så hvis er nogen som lige vil kigge lidt på den, så er det super.

Tak..

http://peecee.dk/?id=78655

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2007 af Isomorphician

i den første opgave er mit bud at du skal bruge afstandsformlen og finde minimum i den andengradsligning der fremkommer.

Svar #2
14. november 2007 af Alcone (Slettet)

hvilken afstandsformel snakker du om?

dist(P,l) = |ax_1 + by_1 + c| / kvdrt(a^2+b^2) ?

kan ik rigtig se mig ud af den.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2007 af Isomorphician

jeg har gjort følgende:
(9t-6)^2 + (6t+8)^2 <=>
81t^2 - 108t + 36 + 36t^2 + 96t + 64 <=>
117t^2 - 12t + 100

Da det er en forskriften for en parabel med grenene opad har jeg differentieret for at finde minumum:
f(t) = 117t^2 - 12t + 100
f'(t) = 117t - 12
f'(t) = 0 <=> 117t - 12 = 0 <=> t = 0,1026

t indsættes så i øverste linje:
(9*0,1026 + 6)^2 + (6*0,1026 + 8)^2 = 100

Jeg har kun beskrevet forskriften under kvadratrodstegnet i afstanden, så resultatet er kvrod(100) = 10.


Svar #4
14. november 2007 af Alcone (Slettet)

hmm okay.. kan godt se hvordan du udregner det nu. Men har en facitliste og den siger at t = 0.72 s og den mindste afstand = 10,73 m

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2007 af Isomorphician

Jeg er såmænd heller ikke sikker på det er det rigtige jeg har gjort.
Det kan være du er heldig at mathon eller en af de andre kloge hoveder herinde falder over din opgave.

Skriv et svar til: vektorregning, partikler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.