Matematik
differentialligning, HJÆLP!
14. november 2007 af
Nanaa (Slettet)
En befolknings størrelse kan beskrives ved en funktion N, således at N(t) er folketallet til tiden t, hvor t angives i år.
Det antages at N tilfredstiller differentialligningen
dN/dt=(0,025-0,004t)*N
Hvilken information giver ligningen om udviklingen af folketallet?
Nogen der kan hjælpe?
Det antages at N tilfredstiller differentialligningen
dN/dt=(0,025-0,004t)*N
Hvilken information giver ligningen om udviklingen af folketallet?
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
14. november 2007 af peter lind
Du kan direkte se at for 0,025-0,005t = 0 når befolkningens størrelse et maksimum. Ellers kan du jo løse differentialligningen, hvilket kan gøres ved separation af variable.
Skriv et svar til: differentialligning, HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
