Matematik

Stamfunktioner

15. november 2007 af Nilys (Slettet)
Bestem den stamfunktion til f(x)=2/x^2+2x-3der går gennem punktet (-2,4)????

hvordan gør man??

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Er det?

f(x)=2/x^2+2x-3

eller

f(x)=2/(x^2+2x-3)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2007 af josemaria (Slettet)

Integrer f(x), og indsæt dit punkt ind istedet for F(x) og x. Derefter kan du isolere konstanten.

Svar #3
15. november 2007 af Nilys (Slettet)

den øverste sherwood og tak josemaria

Svar #4
15. november 2007 af Nilys (Slettet)

josemaria:

hvordan vil du skrive det på lommeregneren, min skriver alt muligt lort

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Hvis du har en TI-89 er det nemmere at skrive det hele ind i "Y="

y1=2/x^2+2x-3

y2=int(y1(x),x,k)

Så går du ind i Home. Her skriver du så:

y2(x)

Så kommer den stamfunktionen frem. Og herefter kan du bruge solve til resten.

Svar #6
15. november 2007 af Nilys (Slettet)

tak

Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.