Kemi

Fri-kemiopgaver1

15. november 2007 af crew (Slettet)
Hej alle kemi freaks. :)

Jeg håber i kan hjælpe mig med nogle kemi opgaver. På forhånd tusind tak. :)



a) 0,328 mol NaCl opløses i så meget vand, at opløsningen volumen (rumfang) bliver 3 L. Beregn stofmængdekoncentrationen af NaCL. (benævnelse)



b) Med en pipette overføres 30 mL 0,15M KCL til en 300 mL målekolbe, og der fyldes op med vand til mærket og rystes. Hvad er den formelle koncentration af KCL i den fortyndede opløsning?



c) Beregn stofmængden af 0,48 g C8H14.?

d) Bestem massen af 7,65 mol CaBr2?

e) Beregn pH i en 0.8 M saltsyre?

f) Beregn pH i en 1.8 M Ba(OH)2

g) Beregn [H3O+] i en opløsning med pH=3,24.?

h) Beregn volumen af 2,743 mol gas ved 23,0 C og 1,62 bar?



Ja, man kan sku godt se at jeg har meget svært ved det. :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af sound_of_cry (Slettet)

er det meningen, at vi bare skal løse dem for dig?

Svar #2
15. november 2007 af crew (Slettet)

Ja. Men jeg vil meget gerne have en forklaring med på vejen, da det måske kan gøre mig klogere. :)

Svar #3
15. november 2007 af crew (Slettet)

HJÆÆÆÆLP... :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2007 af mathon

a) 0,328 mol NaCl opløses i så meget vand, at opløsningen volumen (rumfang) bliver 3

c = (0,328 mol)/(3 L) = 0,109333 mol/L

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2007 af mathon

b)
30 mL 0,15M KCL

n = V*c = (30 mL)*(0,15 mmol/mL) = 4,5 mmol

c(KCL=_formel = (4,5 mmol)/(300 mL) = 0,015 mmol/mL = 0,015 mol/L = 0,015 M

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2007 af mathon

c(KCL=_formel --> c(KCL)_formel

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2007 af sound_of_cry (Slettet)

#5 Nøj, hvor er du bare sød. vil du ogs¨lave mine opgaver for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2007 af mathon

se i øvrigt
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=424501

Skriv et svar til: Fri-kemiopgaver1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.