Kemi

Indåndning

16. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hver femte sekund indeånder vi omkring en halv liter luft.

Hvor stor en stofmængde O2 indeånder vi ved en vejrtrækning, hvis luften indeholder 2,6*10^21 molekyler dioxygen?



Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2007 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=424367

Svar #2
16. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

så jeg skal sige 02 masse dividerede med 2,6*10^21 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2007 af mathon

1 mol udgør N_A = 6,02214*10^23 enheder (atomer, molekyler, elektroner eller whatever)

2,6*10^21 molekyler/(6,02214*10^23 molekyler/mol) = 0,004317 mol =

ca. 4,3 mmol

Svar #4
16. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, så er 4,3 mol resultatet. tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2007 af mathon

nej - 4,3 mmol

Skriv et svar til: Indåndning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.