Kemi

forbrændning

16. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Betragt forbrændingen af propan (C3H8)

C3 H8 + 5O2 ? 3CO2 + 4H2O

Der Anvendes 60,5 g propan. Beregn massen af den mængde oxygen, som bruges ved reaktionen, og beregn desuden af de to stoffer, som dannes ved reaktionen.

En forklaring og løsning så jeg kan regne de 4 næste selv:)

Svar #1
16. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Der hvor der er et spørgsmålstegn, det skal være en PIL.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2007 af mathon

C3H8 + 5O2 --> 3CO2 + 4H2O hvoraf

1 mol C3H8 ækvivalerer 5 mol O2 eller

44,10 g C3H8 ækvivalerer 160 g O2 (5*(2*16))
60,5 g C3H8 ækvivalerer x g O2, hvoraf

x/160 = 60,5/44,10

x = (60,5/44,10)*160 = 219,501

konklusion:
60,5 g C3H8 ækvivalerer 219,501 g O2

Skriv et svar til: forbrændning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.