Matematik

Klik på mig. Jeg haster :)

16. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)
Hej intelligente matematikere.

Jeg har lidt svært ved denne opgave. Er der nogen der ville hjælpe mig med den? så ville jeg være rigtig glad. På forhånd tak.

Jeg regner med at jeg skal bruge noget al-la (x-r)*(x-s)

a) Bestem rødderne i andengradspolynomiet
f(x)=x^2-x-2, og faktorisér polynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2007 af kuerten15

Ja.. du finder rødderne for f(x).

Og bruger formlen

(x-r1)*(x-r2)

Svar #2
16. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)

Det forstår jeg ikke? Ville du være venlig at uddybe dit svar?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2007 af Riemann

Rødderne kan findes ved den sædvanlige løsningsformel for andengradsligninger.

Hvis r1 og r2 er rødder, kan polynomiet skrives som

a*(x-r1)*(x-r2)

hvor a er koefficienten x^2. I dit tilfælde bliver det

(x-r1)*(x-r2),

som det også skrives i #1.


Svar #4
16. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)

Okay. Jeg prøver lige at se om det går op. Tusind tak.

Svar #5
16. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)

Hvordan finder jeg ud af om r1 og r2 er rødder??????

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2007 af kuerten15

r1 og r2 er rødderne.

Du skal løse f(x)=0 og så kan du finde rødderne.

Svar #7
16. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at hænge sammen. Im sorry. Jeg er lidt fatsvag til denne opgave. :( hvad er r1 og r2?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2007 af kuerten15

Okay.. jeg kalder rødderne r1 og r2.

Du har lært at kalde rødderne r og s.

f(x)=x^2-x-2=0 <=> x=2 v x=-1

Altså er r1=r=2 og r2=s=-1

Dvs f faktoriseres:

(x-2)(x+1)

Svar #9
16. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)

Har jeg ret i at det giver 0?

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. november 2007 af Riemann

Nej (x-2)(x+1) er ikke lig nul. Det er lig x^2-x-2. Men hvis du indsætter x=2 eller x=-1 giver det 0.

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2007 af kuerten15

Hvad giver 0?

Svar #12
16. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)

Ja, det er det jeg har gjort. Men det er ikke rigtigt.
Dvs. at: x^2-x-2 = rødderne?

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. november 2007 af Riemann

Jo, #8 er korrekt.

Men dit udtryk "x^2-x-2 = rødderne" er derimod forkert. Prøv at læs de tidligere indlæg igen (specielt #8) og spørg, hvis der er noget konkret du ikke forstår..

Svar #14
16. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)

Okay. Jeg har måske fat i den nu. :) Hehe. Jeg vil lige starte med at sige tusind tusind tak for hjælpen. Det er vildt så flinke i alle sammen er.

Giver det 3?

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. november 2007 af Riemann

#14
Nej.

Svaret på det første delspørgsmål er 2 og -1.

Svaret på det andet delspørgsmål er

(x-2)(x+1)

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. november 2007 af kuerten15

Laver du sjov?

f(x)=x^2-x-2=0 <=>

f(x)=(x-2)(x+1)

Så har du faktoriseret.

Så sætter du bare to streger under facit.

Svar #17
16. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)

Ja, men jeg vil bare så meget gerne forstå det. :) Men mange tak. Jeg får min lærer til at gennemgå den i klassen. For jeg har et stort problem med denne her opgave. :) Hehe. Men mange tak for hjælpen. I er nogle dejlige mennesker. ;)

Skriv et svar til: Klik på mig. Jeg haster :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.