Samfundsfag

Plzz tjekke om det er rigtigt -Samf..

17. november 2007 af Shining-Star (Slettet)
HEEIII allesammen!.
- ville blot hører om der er nogle som gider at tjekke om det er rigtigt dette jeg skriver, da det haster lidt hehe:

- Kommuns.---------------Socialismen--------------Kapit.
1) ude i venstre (kommunisterne) har vi enhedslisten.
2) social-partierne i midten har vi: SF, SD, RV, Krist.
3) Kapitalisterne har vi: V, DF, Y (Ny A), C (conserv.)

Kommunistisk land = fx Russland, (Fordi de betaler max høj skat, og lighed til allesammen??)

Sociallistisk land = fx Danmark, (Fordi de vil have høj skat og ligestilling?)

Kapitalistisk land = fx USA, (ingen skat, invidualist (enhver er sin egen lykkes smed)).

Venstre fløjen = S, SF, Ø, RV, Kristendemokraterne
de er det modsatte af liberalsiten = (??) ..
de vil have høj skat og ligestilling mellem borgerne.

Højre fløjen = V, DF, Y (Ny A), Conservative.
- De er liberaler =de går ind for lav skat (nogle som kan fortælle hvorfor??)

- håber nogle kan be- afkræfte dette, eller måske tilføje noget mere .. Ville jeg virkelig sætte stor pris på!!! :))

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2007 af hackerjohn (Slettet)

RV, Kristendemokraterne er ikke venstrefløjen.. de er på midten af dansk politik.. dog er KD lidt længere ude til højre end De Radikale..

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2007 af hackerjohn (Slettet)

altså midten = socialliberalismen..

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2007 af hackerjohn (Slettet)

Og DF vil ikke have lavere skat, på dette punkt ligner de Soc.Dem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2007 af Marcus (Slettet)

Ville ikke kalde DK for et socialistisk land, så stor og magtfuld er vors offenlige sektor, heldigvis, ikke på trods af vores høje skattetryk. Hvis DK var en socialistisk nation ville vi endnvidere have planøkonomi.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Enhedslisten er ikke kommunister! Selvom de nok er det parti, der ligger nærmest denne ideologi. Men man kan altså ikke kalde dem for kommunister.

Du har sat DF på højrefløjen. Det er for så vidt rigtigt. Men det er ikke på grund af deres liberale tankegang, at de skal være der.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2007 af hackerjohn (Slettet)

Det Radikale Venstre vil have en skattereform (altså en omlægning af hele den skatteordning man kender idag.. altså ikke en høj skat)

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2007 af hackerjohn (Slettet)

Sherwood (Lektor) -

Enhedslisten er altså heller ét parti.. men tre partier slået sammen.. derfor er det blot en opstillingsliste.

Svar #8
17. november 2007 af Shining-Star (Slettet)

hmm .. er herre forvirret nuu .. ;/

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2007 af Sherwood (Slettet)

#7 Det giver stadig ingen grund til at plotte dem på hos kommunisterne. Deres er tanker er ikke SÅ ekstreme.

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. november 2007 af hackerjohn (Slettet)

#9: Nej er jeg da helt enige i.. men du skal bare bruge den rigtige terminologi omkring dem.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. november 2007 af Sherwood (Slettet)

#10 Ja, det må I undskylde. Jeg skal måske være lidt mere specifik. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. november 2007 af cHougaard (Slettet)

Vil du gerne vide hvorfor de går ind for lavere skat? Det er for at skabe et inticament for folk så de vil arbejde mere. De mener, jo mere man får ud af ens arbejde, des mere vil man arbejde. Og der er mangel på arbejdskraft i DK, så det er den liberalistiske måde at anskue tingene på. Husk de hedder liberalister eller de liberale, og dermed ikke de liberaler.

NA vil jeg altså også betegne som et midterparti, de hælder dog til højre præcis som RV hælder til venstre.

Til sidst vil jeg lige nævne at kommunismen er en gren af socialismen, og kan vel næppe regnes for en ideologi på linje med socialismen og liberalismen, der er de to "hovedideologier".

Håber det hjalp lidt.

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. november 2007 af Sherwood (Slettet)

#12 Kommunismen er en ideologi. Præcis ligesom konservatismen er det.

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. november 2007 af cHougaard (Slettet)

# 13
Ja, fik mig nok formuleret lidt forkert. Kommunismen er en ideologi. Den og socialismen har dog en del tilfælles. Men min pointe var såmænd, at han nævner kommunisme, socialisme og liberalisme. Her var det måske på sin plads enten kun at nævne socialismen og liberalismen, eller nævne de to forrige plus konservatismen, socialliberalismen, populismen, nationalismen etc foruden kommunismen altså. Synes det er mystisk, du har valgt netop kommunismen foruden socialismen og liberalismen. Håber det skabte klarhed.

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. november 2007 af Sherwood (Slettet)

#14 Det kan du have ret i.

Skriv et svar til: Plzz tjekke om det er rigtigt -Samf..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.