Kemi
ozonolyse
17. november 2007 af
171089 (Slettet)
Hej..
Håber der er nogen der kan hjælpe mig.. har slet ingen anelse om hva jeg skal lave.. nogle hint ville være godt..
Ozonolyse er en type reaktioner, hvor dobbeltbindinger kløves. reaktionen foregår i to trin: først reaktion med ozon, O_3 og derefter reaktion med Zn og syre. hvis der startes med en alken, dannes der udelukkende carbonylforbindelser.
hvilke molekyler dannes ved ozonolyse af 3-ethylpent-2-en?
mange tak på forhånd
Håber der er nogen der kan hjælpe mig.. har slet ingen anelse om hva jeg skal lave.. nogle hint ville være godt..
Ozonolyse er en type reaktioner, hvor dobbeltbindinger kløves. reaktionen foregår i to trin: først reaktion med ozon, O_3 og derefter reaktion med Zn og syre. hvis der startes med en alken, dannes der udelukkende carbonylforbindelser.
hvilke molekyler dannes ved ozonolyse af 3-ethylpent-2-en?
mange tak på forhånd
Svar #3
17. november 2007 af lottefar (Slettet)
#2 Ved at se på reaktionsmekanismen for ozonolysen. Da du nok ikke har lært mekanismeteori må du nøjes med svaret, at hvis du har har stoffet R1-C=C-R2 og laver ozonolyse på det får du R1-C=O + R2-C=O ud af reaktionen.
Wikipedia kan fortælle dig mere.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ozonolysis
Wikipedia kan fortælle dig mere.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ozonolysis
Svar #4
17. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Opgaverne er fra Kemi Olympiaden (http://www.emu.dk/gym/fag/ke/forening/kemiol/opgaver.html) og kræver ikke noget kendskab til reaktionsmekanismer mm. Det er meningen, at opgaverne skal kunne løses uden hjælpemidler (kun lommeregner).
Sådan som jeg forstod opgaven:
Der står, at dobbelbbindingen brydes, og der udelukkende dannes carbonylforbindelser. Dvs. =O højst sandsynligt sidder på de C'er, hvor dobbeltbindinger sad før. Så tegner du bare molekylet og deler den ved dobbeltbindingen.
Informationen om HVORDAN det sker er sådan set ligegyldigt - de skal nok bare forvirre :)
Sådan som jeg forstod opgaven:
Der står, at dobbelbbindingen brydes, og der udelukkende dannes carbonylforbindelser. Dvs. =O højst sandsynligt sidder på de C'er, hvor dobbeltbindinger sad før. Så tegner du bare molekylet og deler den ved dobbeltbindingen.
Informationen om HVORDAN det sker er sådan set ligegyldigt - de skal nok bare forvirre :)
Skriv et svar til: ozonolyse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
