Fysik

Vinkelhastighed

18. november 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
Jeg skal bestemme vinkelhastigheden for månen - rundt om jorden.

Da det er en cirkelbevægelse i konstant fart, bruger jeg denne formel:

W=2*pi/T

Omløbstiden er 27,3 dage - dvs. 2358720 sekunder.

Vinkelhastigheden for jeg til:

0.000002664s^-1

Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2007 af Lurch (Slettet)

yep. Tænk på at det tager månen næsten en hel måned at gennemløbe 360 grader (eller 2pi)hvilket jo må give en ret lille vinkelhastighed

Svar #2
18. november 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Tak :)

Svar #3
18. november 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Hvis så jeg skal beregne månens impulsmoment omkring månebanens centrum.

Kan jeg så ikke benytte mig af formlen:

p=m*v..

Problemet ved overstående er, at jeg ikke har en værdi for (v) - dvs. hastigheden.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2007 af Lurch (Slettet)

impulsmomentet er givet ved L=P x R=mv x R
hvis du kender omløbstiden, så kender du også hastigheden v, såfremt du kender månebanens radius R


Svar #5
18. november 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Har fundet u' af det.. :).. Men tak for hjælpen ellers.

Svar #6
18. november 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål, som jeg selv sad og tænkte over.

Når nu jordens og månens impulsmomenter slås sammen, så er værdien 5 gange større, end jorden impulsmoment alene.

Den store impulsmoment sikrer at rotationen ikke ændres, hvis en komet/asterodie osv, skulle komme forbi.

Hvordan kan den gøre det?

Skriv et svar til: Vinkelhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.