Kemi

pH

18. november 2007 af Signesp (Slettet)
Nogen der kan finde ud af at regne denne opgave ud?

Beregn pH i en 0.8 M saltsyre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2007 af Jelly (Slettet)

Du skal anvende formlen for stærke syre, dvs.

pH =-log(H30+)




Svar #2
18. november 2007 af Signesp (Slettet)

Ja, men hvad skal det sige? Hvordan får jeg det til at hænge sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2007 af mathon

HCl + H2O --> H3O^(+) + Cl(-) saltsyre er STÆRK, hvorfor den er HELT ioniseret,
hvorfor
[H30+] = [HCl]_formel = 0.8 M, hvoraf

pH = -log([H30+]) = -log(0.8)

Svar #4
18. november 2007 af Signesp (Slettet)

Jeg forstår det seriøst ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2007 af mathon

hvis jeg nu skriver det således:

HCl --> H^(+) + Cl(-) saltsyre er STÆRK, hvorfor den er HELT ioniseret,
hvorfor
[H+] = [HCl]_formel = 0.8 M, hvoraf

pH = -log([H+]) = -log(0.8)

Svar #6
18. november 2007 af Signesp (Slettet)

Jeg kan ærlig talt ikke se det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2007 af mathon

...kemibogen må STÆRKT anbefales!!!;-)

Svar #8
18. november 2007 af Signesp (Slettet)

Hehe :) I know. ØV ØV ØV :(

Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.