LaTeX

indviklet konstruktion med en tuborgklamme

18. november 2007 af /Anders (Slettet)
jeg vil gerne skrive fx
a^2+b^2=c^2
og under ligningen have en vandret tuborgklamme (krøllet parentes) som strækker sig under hele ligningen.
under tuborgklammen skal der så være plads til at andet stykke matematik, som 'aligner' sig rundt om tuborgklammens spids.
dvs. lidt som en gaffelfunktion, bare horisontalt i stedet for vertikalt.

hvis det er svært at forstå har jeg lavet et grimt mockup: http://peecee.dk/?id=79549
den mærkelige krøllede ting er en tuborgklamme.

jeg har selv tænkt om der skulle være noget a la \widehat, bare med tuborgklammer. men det løser ikke problemet med alignment.

nogle ideer?

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. november 2007 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=79550

Svar #2
18. november 2007 af /Anders (Slettet)

#1 det er vist ikke LaTeX :)
(kan ikke engang åbne dokumentet ordentlig, det fucker op i oowriter)

Brugbart svar (2)

Svar #3
18. november 2007 af sigmund (Slettet)

Prøv

\underbrace{a^2+b^2=c^2}_{\sin(v)}

Ved at bruge

\overbrace{a^2+b^2=c^2}^{\sin(v)}

kan du få en tuborgklamme _over_ udtrykket, som der så står sin(v) oven over. Dit oprindelige ønske opnås dog ved den førstnævnte kodestump.

Svar #4
18. november 2007 af /Anders (Slettet)

ah, det står også nævnt i latexbogen, har bare ikke kigget de rigtige steder.
tak for det.

Brugbart svar (2)

Svar #5
18. november 2007 af sigmund (Slettet)

Hvilken LaTeX-bog henviser du til? Er det Lars Madsens bog? Jeg læste det på s. 137 i Guide to LaTeX af Kopka og Daly. Sandsynligvis er det også nævnt i Lars Madsens bog.

Svar #6
18. november 2007 af /Anders (Slettet)

netop. jeg skulle bare have bladret en side videre for at se makroen.

Skriv et svar til: indviklet konstruktion med en tuborgklamme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.